Als Charlie op 5 juli op de weegschaal gaat staan , moet ik even 2x kijken 7.9 kg. geeft die aan!

De 2e en 3e week van juli gaan we met Charlie op vakantie, een weekje naar Drenthe (Gees) en een week naar de Veluwe (Epe)( beide huizen zijn online niet meer te vinden als vakantiehuis)  Later blijkt dat dit de 2 natste weken van de zomer zijn , maar Charlie doe je toch geen plezier met veel zon op zijn zwarte pels. Gees is een sfeervol plaatsje met veelal tot woonhuis verbouwde boerderijen.

Wij hebben een gedeelte van een (verbouwde) boerderij gehuurd. Zeer sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien zodat we ons ook binnenshuis kunnen vermaken .

Sinds we in huis een metalen bench hebben staat de stoffen bench permanent in de auto.

We laden dus de auto vol en Charlie in de bench. Als we aankomen laden we snel de auto uit en wetende dat dit voorlopig de laatste zonnige dag is gaan we in de (gedeelde) omheinde tuin zitten.

 

 

De zoon met zijn gezin bewoont in de weekeinden 1/3 van de boerderij en heeft 2 Noorse Buhunden bij. Ze zijn wel in voor een spelletje.

Nadat de buurhonden weer op hun eigen terrein zijn zoekt Charlie verkoeling en die heeft hij snel genoeg gevonden in de vorm van een vijver, dat levert weer mooie plaatjes op.

De tweede week verkassen we naar Epe/Wissel , huis Erica , een huis aan de rand van weilanden en bos.Ik kan geen link meer geven omdat ik dit huis niet meer zie staan op de site waar ik het vond. De tuin is een omheinde bostuin.

Hieronder zie je links de schuifpui naar de tuin met het licht houten hek en daar achter kom je in het omheinde bosgedeelte waar wij ook gebruik van kunnen  maken. Maar omdat de eigenaren een hond hebben rondlopen en niet alle gasten dat fijn vinden hebben ze een hekje geplaatst , dit kan open naar wens. En die hond is een XXL Markies, een Hovawart die 1 maandje ouder is dan Charlie, Bas. De 2 worden dikke vrienden en door het hek heen wordt er geknuffeld en dan op zijn tijd gaat het hek open en spelen ze . Bas is dan wel 3x zo groot als Charlie, ze spelen heel leuk samen en zijn aan elkaar gewaagd. Steeds als we weg zijn geweest en komen weer naar het huis worden we steevast opgewacht door Bas.

 

Zondag 15 juli hebben we een wandelafspraak op de "Renderklippen" te Heerde , met wat markiesjes en hun baasjes, waaronder de fokker van Charlie . Dit is vlakbij ons vakantieadres en niet ver van de huisadressen van onze mede wandelaars. Het is een mooi heidegebied met hier en daar een verkoelende plas want wonder boven wonder het is vandaag een droge zelfs zonnige dag. Als we met deze roedel een andere hond tegen komen wordt er met alle geweld keffend op af gegaan, haast genant.

De maand juli is een druk bezette maand voor Charlie en ons . Op 25 juli gaan we voor een dag en nacht naar Westkapelle waar het markiesje Achi met zijn baasjes vaak te vinden is . De beide jongens kunnen het goed vinden samen,dus we blijven een nachtje daar . De vooruitzichten zijn zomers dus dat treft, we gaan eerst naar een natuurgebied waar Charlie denkt dat het voetveer gewoon een verlengde van het land is en niet eindigt in water. Dus ... plons .. en zwemmen of je wilt of niet. In de avond gaan we naar de zee en beleeft Charlie zijn eerste strand en zee ervaring.