Voor Charlie begint het avontuur van januari eigenlijk al op 30 december van het jaar daarvoor. De baasjes willen zo nodig een dag of 10 naar de zon , Tenerife. Daarom gaat Charlie voor het eerst van zijn leven vakantie houden in een pension van 30 december en 10 januari wordt hij weer opgehaald daar. Het pension ligt in een dorpje vlakbij onze woonplaats, namelijk in Macharen.

Een knuffel beest, wat snacks en zijn eigen voer, brokken en vlees meegegeven voor 10 dagen , nog wat "gebruiks"aanwijzingen over het wel en wee van Charlie en daaaaaag tot over 11 dagen, slik.
Ik had aan de pensionhoudster gevraagd om wat foto's te maken zodat ik voor januari ook wat vulling heb op Charlie zijn site. Dat heeft ze gedaan, met de excuses dat het niet mee viel om een razende zwarte vlek vast te leggen. De beste heeft ze me net gestuurd en die laat ik jullie zien. Toen we hem haalde was hij heel blij om ons te zien en pakte een grote knuffel die in de hal bij de receptie lag, jammer dat ik net mijn camera niet bij me had. Ook sprong hij tegen Leonie (de pensionhoudster ) op en je kon zien dat hij haar leuk vind , ze vertelde nog wat over hoe en wat en Charlie ging al weer aan de snuffel daar in de hal, ja ik zag hem al bibberlippen.... klopt ik heb een loops teefje rondlopen zei Leonie.
Achter in de auto ging dus even de sirene weer aan , maar dat was snel over.