2020 , het jaar dat toen ik in Oostenrijk was in februari,er alarm geslagen werd dat het CORONA virus  zich gevaarlijk over de wereld verspreidde. Ook het jaar dat, omdat de baas van Charlie sinds september met prepensioen is , we niet meer gebonden zijn aan de schoolvakanties. 20 maart wordt mijn werk (kapster) stil gelegd i.v.m de pandemie en krijgt Charlie aandacht van 2 baasjes thuis. Onze eerste gezamenlijke vakantie die naar Scheveningen zou gaan, zeggen we af. Geen horeca open, dat halen we dan liever nog een keertje in.

 

De meeste wandelingen maken we in het naast onze flat gelegen park waar  Charlie een favoriet schaap van de kinderboerderij altijd even een kusje gaat geven.

Filmpjes zijn van later in het jaar 2020

Ook dit jaar in mei maken we een wandeling in het zgn. Duno plateau, waar nu ,omdat het zo warm is geweest in april/mei ,de azalea's alweer over hun hoogtepunt heen zijn. Het blijft altijd een prachtig gezicht, al die kleuren met die mooie geschoren hagen erachter. https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/landgoed-duno

20 mei mag ik weer werken en heb een paar hele drukke weken voordat we op vakantie gaan, voor het eerst in juni. Op marktplaats vond ik (november) een leuk huis met omheinde tuin, gelegen op de Goudsberg het middelpunt van Nederland op de Veluwe bij Lunteren. Het ligt ideaal aan de rand van een rustig bungalow park, waar volgens mij het merendeel eigenaren (het hele jaar?) wonen. 50 meter en we staan in het bos waar een aantal leuke, korte wandelingen starten. De wandelingen zijn ook makkelijk te koppelen, dus te verlengen voor de liefhebbers. 1 wandeling loopt via het bos naar het dorp Lunteren. Omdat de eerste week dat we er zijn het erg warm is, boven de 30C, maken we in de ochtend een wandeling en luieren in de middag bij en in het huis. Na de warme week hebben we nog een paar koelere en daarna wat natte dagen maar het huis is van alle gemakken voorzien en tussen buien door zijn we zo in het bos.   

15 augustus gaan we voor 10 dagen naar België, gelukkig zijn de grenzen weer open zodat we kunnen afreizen naar Aldeneik, vlakbij het bekendere Maaseik. Het huisje ligt aan de Maas. Veel vertier voor de deur van bootjes , waterskiërs , wandelaars en veel fietsers. Omdat het wederom warm is, hebben we geen grote wandelingen gedaan en zijn we veel bij het huisje geweest , wat totaal geen straf was. Ook zijn onze vrienden uit Tilburg met hondje Zino zijn 2 dagen op bezoek geweest, gezellig!

 

Vrij kort na terugkomst van Aldeneik gaan we weer weg voor een bezoek aan een Waddeneiland. We zijn nog nooit op een Waddeneiland geweest en gaan een week doorbrengen op Texel. We hebben een appartement met omheind terras in de Koog gehuurd,  5 minuten lopen van het strand en de straat oversteken en we zijn in het centrum van de Koog wat bestaat uit tig restaurants. Ondanks de vele annuleringen van Duitsers , omdat Noord-Holland tot rood gebied verklaard is met corona besmettingen is het druk op het eiland, voornamelijk met fietsers die met hun ebikes het eiland rondtouren. Wij gaan de het bekende natuurgebied de Slufter, maken een boottocht om de zeehonden te zien zonnen bij Cocksdorp. Oudeschild en den Burg ontbreken ook niet op ons lijstje. Kortom genoeg te doen en zien op het eiland en alles dichtbij.

Maak jouw eigen website met JouwWeb