Februari breekt aan, de geboortemaand van Charlie. Wat is het afgelopen jaar snel gegaan met alle avonturen die hij voor het eerst van zijn leven beleefde. Het jaar is rond en ik sluit met deze bladzijde zijn eerste levensjaar af .Omdat ik het zo leuk vind om deze site te onderhouden zal ik ook in de rest van 2013 in woord en beeld verslag doen van Charlie zijn belevenissen. Er staan weer genoeg avonturen voor Charlie met ons in het verschiet, morgen bijvoorbeeld naar een nieuwe hondenschool. De tweede week van februari  ga ik een weekje op wintersport en blijft de baas met Charlie thuis. Dan komt er in mei een kleine week Scheveningen aan. De zomer gaan we 1 week doorbrengen in zuid-Limburg en aansluitend een weekje noord-Veluwe. Dan is het markiesjesweekend in september al weer geboekt etc.

Ik houd jullie op de hoogte in woord en beeld van Charlie zijn avonturen.

Inmiddels weegt Charlie 10.2 kg en is 40 cm hoog , een zgn. groot Markiesje dus.

Ook is zijn iele vacht uitgegroeid tot een volle , zelfs zo dat ik vorige week naar een trimmer ben geweest om even zijn "broek" die op de grond hing wat in te korten.

 

Charlie van harte gefeliciteerd met je eerste verjaardag . Je baasjes hopen nog veel van jouw verjaardagen en avonturen te mogen beleven! En een krokodil met 16! piepers is zijn verjaardagskado.

Net na Charlie zijn verjaardag krijgen we van onze benedenburen te horen dat Charlie bij onze afwezigheid langdurig jankt! Dat is dus balen het is 8 maanden goed gegaan en nu dit. Volgens de buren is het pas sinds 14 januari aan de gang en bij terugrekenen komen we uit dat Charlie toen terug uit het pension was en wij na 4 dagen thuis weer gingen werken. Wat nu?

Ik ga proberen het patroon van bench en weggaan te doorbreken en diezelfde middag , na wat kwetsbare dingen weggelegd te hebben , geef ik Charlie iets lekkers in de bench, maar laat deze open. Bij thuiskomst is het stil, pffff, en alles ongeschonden, hopelijk werkt het. Ook vanaf nu de huiskamer deur dicht en Charlie in de huiskamer als we bv. naar de slaapkamer, douche gaan.

Dan ga ik een week op vakantie en blijft de baas thuis met Charlie. Ook regelmatig Charlie alleen gelaten en niks aan de hand maar vanaf het moment dat ik weer thuis ben gaat het weer mis . Ik hoef de kamer maar te verlaten en het is piep..piep. Dus weer van vooraf aan beginnen met alleen laten. Het lijkt wel alsof hij wel stil is als ik echt weg ben maar als hij denkt dat ik nog thuis ben ,hij mij roept. Ook gaat hij in de bench uit zichzelf als hij voelt dat ik weer ga werken na de lunchpauze. Dit is maar 2 dagen in de week ( 3de dag dat ik werk is de baas thuis) maar dat weet hij niet. We gaan ervan uit dat als het 8 maanden goed gegaan is het nu ook moet lukken. Ik meld vast dat het goed is gekomen.

 

In februari ligt er ook weer sneeuw en Charlie vindt dat heerlijk.

Maar het weer is grillig want even later lijkt het wel voorjaar.