Zomer 2018 wordt de primeur voor Charlie, 2 weken buitenland. We gaan namelijk naar de Belgische Ardennen. Een huis gehuurd daar met een grote geheel omheinde tuin , zowel aan de voor als achterkant. Een grote veranda met voor ons een jacuzzi en voor Charlie hebben we een privezwembadje meegenomen. Want 2018 is een hete zomer waar geen eind aan komt. Door de warmte en de toch voor onze conditie pittige wandelingen hebben we veel bij het leuke huis geluierd en met de auto op pad naar leuke stadjes. Ook kwam teefje Zino nog 2 dagen met haar baasjes logeren . Eerst even een filmpje van het huis met de tuin.

Een leuke zeer afwisselende wandeling gemaakt bij Oosterbeek, landgoed Mariëndaal. Hoogteverschillen en beekjes wisselen elkaar af zodat we ons af en toe in de Ardennen terug waanden. Ook een zeker 2,5 meter hoge haag waar je onder door loopt, zeer apart. Een gemarkeerde route waar zoals wij vaak treffen een paaltje ontbreekt en we toch nog wat moeten dwalen. 

Dit jaar wil ik mijn verjaardag vieren, ik word 60. Daarom huren we 21,22,23 september een wat groter huis op de Veluwe en nodigen 2 stellen uit ( die elkaar niet kennen) Voor Charlie vragen we Zino mee want er mogen 2 honden in het huis en de omheinde tuin. Voor en na dat weekend schijnt de zon volop maar juist dat weekend heeft deze vrijaf, jammer. Maar we hebben het echt gezellig gehad, gewandeld, gedronken, lekker gegeten zoals altijd bereid door mijn lieftallige echtgenoot Ad. Ook bezoeken we op zaterdag, mijn verjaardag, Hattem waar een middeleeuwse dag is en daar heb ik ook een boottochtje gepland. Dat valt dus echt in het water omdat er iemand van de steiger in de plomp valt en zelfs de schipper hopeloos mee gaat zoeken naar de bril van de onfortuinlijke. Ik zie dat dit lang gaat duren en blaas het boottochtje af , en later blijkt dat het helemaal geannuleerd wordt.

 

Kerst 2018 brengen we door op de Veluwe, een huis gehuurd op een park in Voorthuizen. Lekker eten, wandelen en bij de openhaard luieren. De tuin van het huis is niet helemaal omheind , maar in de winter is dat geen vereiste.