Dit jaar wilde we onze oktober vakantie samen met Charlie doorbrengen. Omdat de nest/jongehonden keuring, in Zwolle is op 13 oktober heb ik daar een onderkomen in de buurt gezocht. Deze keuring zal waarschijnlijk de enigste zijn die Charlie gaat meemaken, zoals ik er nu over denk.
Om 14.00 dus aangekomen in Oldebroek.. Leuk huisje, gezellig ingericht van alle gemakken voorzien liggend in de weilanden. En wederom, net zoals afgelopen zomer, een pony en schapen als buurtjes.
En weer een fijn veilig omheind terrein zodat Charlie lekker los kan lopen.

 

Ik had gedacht  dat Charlie  de pony  niet zo boeiend zou vinden na deze zomervakantie, maar niets is minder waar. Zodra Charlie buiten komt , wordt de pony uitgedaagd voor een spelletje.

We brengen een bezoekje aan Kampen en Elburg. Ook hebben we een afspraak met wat medemarkiesjes en hun baasjes. Helaas is dat net als de keuringsdag een dag met uitsluitend regen. Ook wandelen we bij Nunspeet in de bossen en komen bij de zandverstuiving van Doornspijk een heuse dierentuin tegen, in de achtertuin van bewoners aldaar kamelen, zebra ...

midden in onze vakantie week is de keuringsdag , op zondag bij KC Zwolle. In de ochtend laten we eerst Charlie testen op Patella Luxatie, helaas PL graad 1 ontdekt. Is een hele lichte vorm, gewoon zorgen dat hij sterk in zijn poten blijft , hij en wij zullen er weinig hinder van ondervinden volgens de dierenarts die de test afneemt.

Dan als laatste nest zijn wij aan de beurt , we weten al dat deze keurmeester niet van grote markiesjes houdt en ons nest spant wat dat betreft de kroon. Charlie wordt zelfs op 42 cm ! gemeten. Voor de gein zetten we een labrador bij het nest en nu snapt de keurmeester waar deze grote genen vandaan komen.