Onze eerste zomervakantieweek gaat naar Zuid-Limburg, naar Spaubeek.

Hier weer een leuk huis gevonden, omheinde tuin waar heel veel te ontdekken is voor Charlie, 2 teefjes een lekkere koele vijver met koi's en kippen. Voor ons heerlijke luie stoelen en een buitenkeuken.

Ook een zwembadje en buitendouche ontbreekt niet.De vijver vind Charlie ook heerlijk en de koi's gaan aan de kant voor hem. Door de achterpoort kom je links in de bossen en rechts ga je naar de velden waar het ook heerlijk wandelen is.

 

De eerste dag bevinden wij en Charlie zich onder de

Romeinen

 

 

 

 

We wandelen heel wat af in de Limburgse heuvels en een bezoek aan Valkenburg en Maastricht ontbreken ook niet.Het is een erg warme week dus we proberen voor Charlie ook regelmatig wat water op te zoeken, zo hier de Geul vlakbij Valkenburg

 

De tweede week van onze vakantie verblijven we in een rietgedekt huis met een heuse bostuin, natuurlijk ook weer omheind , zodat Charlie zijn gang kan gaan. Maar voordat we daar naar toe gaan brengen we een bezoekje aan de fokker van Charlie in het nabij gelegen Deventer .Daar zijn mama Yazoo en tante Ayla en Skila.

Het huis in Diepenveen ligt verscholen in het bos, het zandpad ernaar toe is zeker 500 meter en moeilijk te vinden.Maar een gezellig knus huis van alle gemakken voorzien en zo afgelegen dat Charlie daar geen lijn aan gehad heeft, heerlijk. Helaas wat minder weer , storm en nattigheid.       

Nooit gedacht maar ondanks dat Charlie te groot is volgens de rasstandaard wordt hij 'gevraagd' om een teefje te dekken! Het betreft Lola waar hij in juli 2014 mee gedold heeft. omdat de verplichte EVCO test maar een jaar geldig is moet Charlie deze nog ondergaan. Lola zal in oktober loops worden, hopelijk niet tijdens ons weekje Groningen. Lola woont vlakbij dus dat zou zonde zijn. Ik krijg een telefoontje "Help , Lola is onverwachts al loops!" dus snel een test regelen en gelukkig wordt Charlie positief bevonden en mag aan de bak. Omdat wij een gladde vloer hebben gaan we naar Lola i.p.v de teef naar de reu zoals gebruikelijk. Daar blijft het bij spelen en dollen, of Charlie snapt het niet of Lola is nog niet zover. Het is nl. niet bekend wanneer ze loops geworden is.

 

Dus een dag later Lola hier gevraagd en weer blijft het bij dollen, dan een dag later weer en nu komt het tot een koppeling van 7 minuten. Voor de zekerheid is Lola de dag erna nog eens geweest en wederom een koppeling , 8 minuten. Nu maar 9 weken afwachten of het succes heeft gehad. Even wat foto's en filmpjes van de ontmoetingen.

Ook dit jaar gaan we eind september naar het Markiesjesweekende. Dit jaar is het na velen jaren een andere locatie, nu is het Otterloo.Dit omdat het Liederholt in Beekbergen te veel klachten van gasten kreeg over de blaffende markiesjes. Wij huren een stacaravan, met omheind terras, naast het park waar de vereniging neerstrijkt. Weer wat bekenden getroffen en gewandeld met meerdere markiesjes.Intussen is het markiesjesweekend ter ziele omdat ook in Otterloo teveel gekef was.

Deze herfstvakantie hebben we een huisje gehuurd in Groningen, een provincie waar we nog niet eerder geweest zijn. Het huisje ligt tussen recreatiewoningen die ook permanent bewoond worden, in een buitenwijk van de stad Groningen. Er is een leuke omheinde tuin bij, waar een sauna en een jacuzzi in zijn.De eerste keer dat we samen in de jacuzzi gingen dacht Charlie er ook in te mogen, dat was niet de bedoeling.Dus de keren erna maar apart in de jacuzzi.

   We brengen een bezoek aan de stad Groningen, waar in het centrum honden dus verboden zijn.

            

                Ook gaan we de grens over naar Drenthe, de bekende paardenmarkt in Zuidlaren en wandelen in Rolde en in Groningen bezoeken we Appingedam met zijn beroemde hangende keukens. En iedere avond even in de jacuzzi , heerlijk.

En dan op 11-11 het bericht dat Charlie papa is geworden, 7 pups!

 

na een paar weken als de pups wat groter zijn brengen we een bezoekje, Charlie laten we thuis.

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb